Български
English
Фотоконкурс 'Цветна градина от любов към пчелите!'

Be(e)autiful garden - Градина от Любов към Пчелите

Къде изчезнаха пчелите?

Този въпрос за съжаление се задава все по-често на много места по света, включително и в България. Медът е един от основните и предпочитани здравословни продукти, а пчелното млечице, клей, прашец, восък, дори и пчелната отрова се използват все по-често в нашето ежедневие. Но най-важното е, че медоностните пчели са основните полинатори (насекоми опрашващи растенията). "Всяка трета хапка храна дължим на работата на пчелите", споделя пред New York Times Зак Браунинг, вицепрезидент на Американската асоциация по опазване на пчелите.

Сега, когато Природата се събужда, ще се събудят и работните пчелички, а те определено ще се нуждаят от любимите си цветя и билки, от които да събират цветен прашец и нектар.

Еко Маг съвместно със За Земята, вестник „Пчела и кошер” и Sharini Parfumes Naturels организира фотоконкурс на тема:

„Градина от любов към пчелите!“

Категории

Фотоконкурсът ще продължи през цялата пролет на 2012, та чак до началото на лятото! Всеки може да замисли своя собствена цветна градинка, да си я дизайнира, отгледа, снима и накрая да сподели за вдъхновение на всички! Ето и четирите категории, в които ще групираме идеите:

 • Най-красива градина

  Изберете и засадете красиви, пъстри и ароматни цветя, които Пчелите ще посещават с удоволствие; грижете се за тях и така вие самите след време ще се радвате на красива и уютна цветна градина.
 • Най-вкусна (ароматна) градина

  Изберете и засадете медоносни растения – всякакви билки и зеленчуци, които Пчелите обожават; накрая самите вие ще можете да се възползвате от плодовете на вашите грижи.
 • Най-весела градина

  Тази категория е предназначена специално за деца под 14 г. включително, важно е децата да проявят инициатива, да засадят както цветя, така и билки и зеленчуци, да се грижат за растенията и да осъзнаят ролята на пчелите в природата.
 • Най-любима градина

  Ако вие се постараете добре, засадите и се грижите за вашите растения, имате голям шанс вашата градина да стане любима градина на Пчелите; в тази категория попадат снимки, с които сте уловили пчела(и) във вашата градина.