Български
English
Фотоконкурс 'Цветна градина от любов към пчелите!'

Правила

Категории

  • Най-красива градина – изберете и засадете красиви, пъстри и ароматни цветя, които Пчелите ще посещават с удоволствие; грижете се за тях и така вие самите след време ще се радвате на красива и уютна цветна градина
  • Най-вкусна (ароматна) градина – изберете и засадете медоносни растения – всякакви билки и зеленчуци, които Пчелите обожават; накрая самите вие ще можете да се възползвате от плодовете на вашите грижи
  • Най-весела градина – тази категория е предназначена специално за деца под 14 г. включително, важно е децата да проявят инициатива, да засадят както цветя, така и билки и зеленчуци, да се грижат за растенията и да осъзнаят ролята на пчелите в природата
  • Най-любима градина – ако вие се постараете добре, засадите и се грижите за вашите растения, имате голям шанс вашата градина да стане любима градина на Пчелите; в тази категория попадат снимки, с които сте уловили пчела(и) във вашата градина

Условия

Конкурсът ще се проведе на 2 етапа.

Първи етап: „Подготовка и засаждане на растенията“ - Месеците март и април са особено подходящи за засаждане на цветя, билки и зеленчуци. Изберете в коя категория бихте искали да участвате (възможно е да участвате в повече от една) и подгответе вашата концепция. Изпратете вашите идеи за градините (опишете с няколко изречения растенията, които ще отглеждате, обосновка на избора и т.н.), както и снимки от самия процес на засаждане.

Краен срок за изпращане на снимки от 1-ви етап: 17.04.2012 г.

ВАЖНО! На 22.04.2012 г. на изложението „Зелени дни” в гр. София ще се проведе томбола, чрез която 3-ма участници, изпратили своята идея или концепция и снимки от засаждането, ще спечелят ръчноизработени билкови сувенири „Цветето на Еко Маг“.

Втори етап: „Грижи за растенията“ - Когато полагате редовни грижи за растенията, които сте засадили, след месец-два те ще започнат да ви радват със своята красота и плодове. Изпрате снимки на вече отгледаните растения и оформените градини.

Краен срок за изпращане на снимки от 2-ри етап: 17.07.2012 г.

Няма ограничения по отношение на мястото, на което могат да бъдат засаждани растенията – двор, междублокови пространства, тераси и балкони, поляни!

Изисквания

  • Всеки участник има право да изпрати до 3 снимки от първия етап (до 17.04) и до 3 снимки от втория етап (до 17.07.). Снимките трябва да са във формат jpg – висока резолюция.
  • В конкурса ще бъдат допуснати само участници, които не са свързани с професионални цветарски центрове.
  • Няма ограничения за възрастта на участниците, но за участници под 14 години трябва да има и разрешение от техните родители или настойници. За участие в конкурса не се изисква закупуване на стоки или заплащане на някакви такси.
  • И не забравяйте, че главната цел е да създадем повече градини за пчелите!

Публикуване на идеите

Изпращайте своите снимки и концепции на e-mail: info@ekomag.bg. Моля задължително да посочите 2-те си имена и вашия facebook профил. Всички предложения ще бъдат качени на специално създадена за конкурса страница: contest.ekomag.bg, както и в страницата на конкурса във фейсбук (за което ни е необходим вашия профил).

Еко Маг си запазва правото да не публикува предложения за участие, които не отговарят на условията или са с много ниско качество, или нарушават законови разпоредби на Република България.

С участието си в конкурса, Вие се съгласяват организаторите да използват и публикуват снимките Ви и за други свои нужди.

Награди

Използвайте вашето въображение, за да създадете цветни и ароматни градини за пчелите, а ние ще ви създадем цветно и ароматно настроение с нашите награди.

Първа и Втора категория получават по един био натурален парфюм Sharini по избор!

Трета и четвърта категория получават по една билкова играчка Пчела и по един сувенирен кошер

Поощрителни награди: Ръчноизработени билкови сувенири „Цветето на Еко Маг“!

Начин на определяне на победителите

След приключване на Първия етап на 17.04.2012 г., трима от участниците ще имат късмет да получат поощрителни награди за предприетите начинания. Определянето на печелившите ще се извърши на принципа на томбола на изложението „Зелени дни” в гр. София на 22.04.2012 г.

След приключване на Втория етап на 17.07.2012 г., жури в състав от представители на „За Земята”, вестник „Пчела и кошер” и „Еко Маг” ще определят победителите в четирите категории. Обявяването на победителите ще се извърши на Беглика Фест на 21.08.2012 г.